Wouter Franke

Wouter Franke, adviseur: ‘Nadat ik informatica heb gestudeerd, ben ik als zzp-er in de softwareconsultancy gaan werken. Vooral in de zorg, op het grensvlak van beleid, informatiemanagement en projectmanagement. In 2012 ben ik bij Thesis gekomen als derde partner en heb ik een aanvullende studie organisatie- en veranderkunde gedaan.

Nu houd ik me vooral bezig met technische innovatie en de implementatie hiervan. Ik zeg wel eens: we hebben 20 ideeën op een dag, ’s avonds liggen er 19 in de prullenbak. Maar we hebben ze wel allemaal serieus bekeken. Het boeiende aan innovaties is dat je vanuit meerdere perspectieven moet kijken. Wat kun je ermee? Hoe zorg je voor vertrouwen in het netwerk? En de moeilijkste vraag: hoe zorg je ervoor dat het werkt en blijft werken? De complexiteit van mijn werk vind ik leuk, en de techniek ook. Wat ook boeiend is: ik zit altijd met verschillende disciplines aan tafel.

Bij Thesis doen we vaak klussen waarvoor we in eerste instantie niet zijn ingehuurd. Soms worden we voor één advies gevraagd en zitten we er na een paar jaar nog. We kijken goed: wat is er nodig om dit goed te laten draaien? Als daarvoor andere voorwaarden moeten worden aangepast, zeggen we dat. Daar worden we om gewaardeerd. We leveren op maat.’