Innovatie

Vaak  vragen opdrachtgevers aan het begin van een traject niet om innovatie. Tijdens een traject komt de vraag toch vanzelf naar boven. Als je eenmaal bezig bent met een proces blijkt het slim te zijn om ook een slag te maken in ICT. Of om procedures anders vorm te geven.

Wie wil innoveren, begeeft zich op nieuw en onbekend terrein. Dat vraagt om een doelgerichte, goed uitgewerkte aanpak. Een innovatieproject komt bovenop het gewone werk. Met hulp van Thesis kunnen organisaties werken aan innovatie en tegelijkertijd de dagelijkse zaken laten doorgaan.

Onze consultants helpen om innovatie nuchter en doelgericht te benaderen. Ze brengen, samen met de opdrachtgever, randvoorwaarden in kaart. Ze helpen ideeën te laten ontstaan en zorgen dat ideeën werkelijkheid worden. Iets wat eerst een schets in een notitieblok was, wordt zomaar de eerste blockchain in de zorg.

Thesis begeleidt uiteenlopende innovatieve projecten. Grote projecten waarbij werkwijzen en inzichten worden vervangen. Maar ook kleine projecten die niet lang duren, waarin bijvoorbeeld wordt geëxperimenteerd met nieuwe mogelijkheden als blockchain of tekst mining. Daarbij zijn onze adviseurs ondersteunend, het proces van de opdrachtgever staat altijd voorop.

Onze consultants gaan in verschillende rollen bij klanten aan de slag: als informatieanalist, projectleider of adviseur. Ze denken mee over innovatieve oplossingen, schrijven businesscases en adviezen, werken samen met ontwikkelaars ideeën uit en geven deze technisch vorm en passen adequate testmethoden toe.