Implementatie

Verandering van wetgeving, vernieuwing van ICT of reorganisaties zorgen ervoor dat organisaties moeten veranderen. Het doorvoeren van dergelijke veranderingen is voor de meeste organisaties geen dagelijkse kost. Zo’n verandertraject komt ook nog eens bovenop het dagelijkse werk dat gewoon blijft doorgaan. Handige jongens of meisjes die tijdelijk komen ondersteunen zijn dan een uitkomst. Zeker als ze nog enthousiaster zijn dan de opdrachtgever. Thesis heeft deze gedreven professionals in huis. Hun kennis en expertise helpen opdrachtgevers bij het doorvoeren van veranderingen.

Implementatieprojecten kunnen planmatig verlopen, bijvoorbeeld bij ICT-releases. Soms is er een big bang, bijvoorbeeld als er nieuwe wetgeving ingaat. Een andere keer is het een gevolg van het invoeren van een nieuwe technologie. Niet altijd verlopen zulke trajecten vanzelf, je stuit onderweg op obstakels. Er is weerstand bijvoorbeeld. Onze consultants helpen bij het overwinnen van deze obstakels. Ze zijn ervaren en kennen het klappen van de zweep. Ze weten waar de voetangels en klemmen zitten. Samen met hun opdrachtgevers vinden ze oplossingen op maat. En altijd met een gezonde dosis humor en enthousiasme.

Onze consultants gaan in verschillende rollen bij klanten aan de slag. Als projectleider bijvoorbeeld, maar ook als businessanalist, product owner of implementatieadviseur. Ze denken mee, brengen prioriteiten in kaart, modelleren bedrijfsprocessen, workflows en organisatiemodellen, stellen communicatie- en opleidingsplannen op.