Peter Everloo

Peter Everloo, business consultant: ‘Samen met Johan heb ik Thesis opgericht, in 1988. We begonnen met opleidingen en kantoorautomatisering en groeiden door. We deden ervaring op met testen, businessanalyse en organisatieveranderingen. Zo zijn we gegroeid tot de allround player die we nu zijn.

Ik ben een generalist, ik hou van mensen en ik hou van inhoud. Het resultaat is mijn doel, daar doe ik het voor. De weg ernaartoe, het proces, maakt mijn werk leuk. Soms zit ik met zes partijen aan tafel die één proces door moeten. Dat wringt en schuurt. Zo’n proces op gang helpen vind ik leuk. Het vraagt inzet, creativiteit en vastberadenheid . Misschien moet je iets niet één keer voorstellen, maar wel tien keer.

Vroeger legden we veel van tevoren vast. Nu hebben we een agile werkwijze, we zijn sneller, flexibeler. Wat hetzelfde is: je hebt altijd te maken met mensen die je mee moet krijgen. Vaak staan organisaties daar niet bij stil, die denken: Piet kan het wel anders doen. Ze realiseren zich te weinig dat Piet al jaren op een bepaalde manier werkt. Uiteindelijk is het mensenwerk, daar zijn we goed in. We kennen misschien niet exact alle punten en komma’s, maar we kunnen goed met mensen overweg. Zo krijgen we zaken in beweging.’